Mijn Nieuwe Ochtendroutine Voor Een Productievere Dag

Published May 19, 21
7 min read

Persoonlijke Ontwikkeling - Leven Vanuit Je Kern Met Kracht

Na al dit praktische ‘dit-weet-iedereen-eigenlijk-al’. Is er wellicht nog iets wat je niet zo snel zou doen. Heb jij namelijk al je doelen voor deze dag of deze week uitgeschreven?Schrijf je to-do lijst op. Wat ga jij doen vandaag? Wanneer ben jij tevreden deze dag? Maak hierbij onderscheid tussen persoonlijke doelen en werk taken.

Dan maak je namelijk minder snel compromissen als je een keer wakker wordt, met een minder goed humeur en minder zin. Zet eventueel je doelen in een groter perspectief. Wat wil je eind dit jaar halen, wat eind van deze maand? Maak er telkens kleinere doelen van en zorg hiermee dat je elke dag werkt aan je grote doel.

5 Gewoontes In Je Ochtendroutine Voor Een Productieve Dag

Om je de waarheid te vertellen, de eerste paar dagen van mijn experiment waren een totale nachtmerrie. Ik ben een nachtbraker, dus het was bijna onmogelijk voor mij om wakker worden precies zoals ik had gepland. Met als resultaat dat de eerste paar ochtenden van mijn experiment vrijwel hetzelfde waren als eerst: ik werd wakker, liep naar de badkamer een haastte me het huis uit. Ochtendroutine.

Door dat ik een aantal ochtenden wel vroeg wakker was, wilde ik ook iets eerder naar bed. Ik was gewoon moe. De volgende dag werd ik op tijd wakker, precies zoals ik wilde! Ik had dan ook genoeg tijd om te mediteren. Hoewel ik dat ook lastig vond, want het gebeurde wel eens dat ik weer in slaap viel - 5 veranderingen in je ochtendroutine.

Persoonlijke Ontwikkeling In Contact Met Jezelf

Krachtige High Performance Ochtend Routine In 8 Stappen5 Veranderingen In Je Ochtendroutine

Elke dag voelde ik me meer vertrouwt met deze manier van ontspanning en werd me duidelijker hoe ik wilde dat mijn leven er uit zou komen te zien. Mediteren/visualiseren kan dus goed samen gaan met je levensdoelen en hiermee ook je to-do lijstje. Experimenteren met ochtendroutine (persoonlijk). Dit zorgde er ook voor dat mijn dagelijkse doelen, persoonlijke en op m’n werk veel duidelijker werden. Waarom een ochtendroutine zo ontzettend belangrijk is? in 2021.

Ochtendroutine Voor Succesvolle Ondernemers.Ochtendroutine Voor En Tijdens Corona

Een paar rek en strek oefeningen veranderde in een workout. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik me minstens één keer per week tot het uiterste moet laten gaan. Hoe heerlijk is het als je na een goede workout onder de douche staat!Een koude douche helpt dan ook om je hartslag te verhogen en maakt je lichaam compleet wakker.

Persoonlijke Ontwikkeling In Contact Met Jezelf

Het hebben van een ‘‘ zien we steeds vaker terug. Maar waarom gaan steeds meer mensen van een haastige ochtend naar een rustig begin van de dag? Hoe kun je een effectieve ochtendroutine opstellen voor jezelf? Waar haal je überhaupt de tijd vandaan? Ik houd inmiddels al zo’n 2 jaar een morning routine aan en gezien ik er zoveel vragen over krijg, deel ik graag mijn tips - Het geheim van succesvolle ondernemers: ochtendroutine.

Steeds meer mensen zijn het beu altijd druk te zijn. (ofwel, niet meer als een kip zonder kop alles tegelijk doen) wordt steeds populairder en ik ga er ook in mee. Al doe ik het niet om er bij te horen, maar om te voorkomen. Ik ben tevens dol op en ik weet hoe belangrijk een effectieve ochtendroutine hiervoor is.

5 Ochtendroutines Voor Een Succesvoller Leven - Mindset

Ie-de-reen kan een worden! Hierboven laat ik al een beetje doorschemeren waarom een mindful morning routine zinvol is. Een persoonlijke ochtendroutine heeft een . Het is niet voor niets dat als Timothy Ferriss, Tony Robbins, Barack Obama, Steve Jobs en Oprah Winfrey er bij zweren. Een healthy & mindful morning routine bied je bijvoorbeeld: Tijd voor jezelf, meteen als je wakker wordt Innerlijke rust, wat je de hele dag door blijft voelen Minder stress, doordat je rustig met de dag begonnen bent Meer energie, omdat je kalm bent en prioriteiten leert stellen Betere concentratie, want je hebt een ritme en ervaart meer focus Gezonder, want je hebt minder stress, beweegt en wordt mentaal sterker Gelukkiger, omdat je minder stress, meer energie en innerlijke rust ervaart Meer succes, omdat alle bovengenoemde voordelen je daar heel erg bij helpen Bij de termen ‘gezond’ en ‘mindful’ komen er vast wel wat activiteiten in je op die kunnen horen bij een fijne ochtend routine.

Zo Stimuleer Je Persoonlijke OntwikkelingPersoonlijke Ontwikkeling - In Welke Fase Zit Jij?

Het is van levensbelang om goed voor jezelf te zorgen. Verander je : als je denkt ‘ik moet vroeg op en zal dan wel moe zijn’, dan zul je dat ook zijn. Zet je wekker net wat dan de tijd die je normaal gesproken nodig hebt, dat geeft veel rust.

Doelen Stellen

Dat is pas rustig wakker worden! Kom je je bed niet uit? Zorg dan dat je wekker in of bij je bed ligt, dan moet je er wel uit ;) Leg je spullen de avond van tevoren (kleren, tas, make-up, ontbijt etc.), ook dat scheelt tijd. Begin met bijvoorbeeld elke dag 5 minuten mediteren en bouw het naar wens verder op. Persoonlijke ontwikkeling - Sociaal Werk werkt!.

Werkt een morning routine echt niet voor jou? Waarom dan niet een time routine proberen? Wil je samen kijken hoe jij bewuster kunt leven, zodat je niet meer geleefd wordt? Check mijn coach pagina voor de mogelijkheden Wanneer je op Youtube zoekt op ‘my morning routine’ (of mijn ochtendroutine in het Nederlands) vind je een heleboel video’s.

Persoonlijke Ontwikkeling - 6 Tips

Niets mis mee natuurlijk, dat moet ook gebeuren. Maar dat is niet het idee van een mindful morning routine. Daarom deel ik graag enkele die je zou kunnen toevoegen aan je effectieve ochtendroutine: Affirmaties (herhaal krachtige zinnen om je eigen mindset te upgraden) Dankbaarheid (noem bijvoorbeeld 5 dingen waar je dankbaar voor bent) Hardlopen (voor de sportievelingen, bijvoorbeeld elke dag 15 minuten) Horoscoop lezen (als je interesse hebt in spiritualiteit en dit leuk vindt) Lezen (bijvoorbeeld elke ochtend 10 bladzijdes van een selfhelp boek) Mediteren (met als doel bijvoorbeeld meer innerlijke rust of energie) Ontbijten (maak in alle rust een gezond ontbijt en eet dit mindful op) Opruimen (ik doe dit de avond van tevoren, maar het geeft altijd rust) Schrijven (houd een dagboek bij met je gedachten, ideeën en meer…) Visualiseren (houd je eigen moodboard er bij & visualiseer je dromen) Wandelen (een blokje om met de hond of lekker even met muziek op) Yoga (voor als je rustig in beweging wilt komen, lekker even strekken) Waar ik vroeger direct na het opstaan mijn gezicht verzorgde, kleding aantrok, make-up op deed, eten naar binnen werkte en , is dat nu wel anders.Dat is nu gelukkig wel anders ;) Mijn mindful morning routine helpt me om te beginnen. Hier komt ie: Mijn wekker gaat doordeweeks altijd om 6:30 uur (een rustig geluid) Ik meet mijn temperatuur met de Lady Comp en kom direct uit bed Dan is het tijd voor persoonlijke verzorging (wc, huid, mond enz.) Ik drink daarna een glas water met apple cider en neem mijn supplementen Vervolgens mediteer ik 5 minuten (lees: hoe je kunt beginnen met meditatie) Daarna is het tijd voor journaling (dankbaarheid, affirmaties, intentie voor de dag) Dan neem ik tijd om te visualiseren (onder het mom van The Law Of Attraction) Ik sluit dit vervolgens af met wat yoga poses (zoek eens op: morning yoga poses) Zodra ik honger heb, ga ik ontbijt maken en probeer ik dit zo mindful mogelijk te eten Daarna pak ik mijn mobiel er pas bij om social media en mijn online to do list te checken Op kantoordagen doe ik mijn make-up en ga ik de deur uit, anders ga ik thuis aan de slag Tot slot: je ochtend routine begint eigenlijk .

Navigation

Home

Latest Posts

De Definitie Van De Omgevingsmanager

Published May 27, 22
5 min read

Omgevingsmanager Voor Project

Published May 17, 22
6 min read

Engels - Taalcursussen - Talencentrum

Published May 15, 22
6 min read