7 X Onze Favoriete Boeken Voor Persoonlijke Ontwikkeling

Published Mar 23, 21
6 min read

Werken Aan Je Persoonlijke Ontwikkeling, Hoe Doe Je Dat

Hoe Je Ochtendroutine Je De Hele Dag Energieker MaaktWerken Aan Mijn Ochtendroutine

Neem je tijd en start de dag pas als jij er klaar voor bent. Je begint je dag niet alleen veel rustiger, je zult ook merken, dat je leert je aandacht beter op je werk te houden en bij afleiding sneller de focus terug te vinden. Persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer weten over ademhalingsoefeningen, overweeg dan bijvoorbeeld een mindfulness training te volgen, of Yoga te gaan doen.

Persoonlijke Ontwikkeling - PsychologieOntwikkel Een Effectieve En Succesvolle Ochtendroutine

Zorg dat er pen en papier klaar ligt, naast je bed, op de keukentafel, net waar jij je comfortabel voelt, maar zorg dat je nog geen scherm aangeraakt heb en start met schrijven. Je geest is nog helder, dus je kan hier fantastische ideeën opdoen. Mijn beste ervaringen heb ik met het maken van top 10 lijstjes.

Trainingen Persoonlijke Ontwikkeling

Om een een lijstje met 10 ideeën te geven: Maak een lijstje van 10:Gerechten om uit te proberenManieren om nieuwe mensen te benaderenVerbeteringen in en om het huisAlternatieve verdienmodellen voor je bedrijfBeroepen: wat je later wilt wordenVakantiebestemmingDingen die je op je bucketlist wilt zettenPersonen die je meer aandacht wilt gevenVeranderingen die je op je werk door wilt voerenManieren om geld bij te verdienenIn het begin is het lastig. Productiviteit.

Dat is niet erg, geloof me het wordt makkelijker. Kwantiteit is belangrijker dan kwaliteit, denk zonder belemmeringen. Maar waarom is dit zo’n belangrijke routine? Je verplicht jezelf creatief na te denken, zonder dat je al beïnvloed bent door de gebeurtenissen van de dag (overigens kan je dit ook ‘s avonds doen, maar ik heb voorkeur voor de ochtend).

Persoonlijke Ontwikkeling En Vaardigheden

Je krijgt oneindig veel creatieve ideeën waar je de rest van de dag profijt van hebt! We beseffen het niet, maar we hebben het goed… Erg goed! Als je wakker wordt, doe je je ogen open en zie je je omgeving (er zijn zoveel mensen die dat niet hebben)! Je stapt uit bed (droog, want ik ga ervan uit dat je een dak boven je hoofd hebt) en kan naar je douche met warm, stromend water! Je start je dag met een warme kop koffie of thee (of niet, maar wat mooi dat je die keuze hebt) en kan vervolgens de dag vervolgen met je andere activiteiten. Persoonlijke groei.

We zijn geneigd om de negatieve aspecten van ons leven te belichten, maar er is veel meer dat positief is dan negatief. De eerste paar keren dat ik dit probeerde merkte ik dat ik de eerste minuten na mijn wekker niks kon bedenken, maar als je eenmaal op dreef, geeft het enorm veel energie.

Persoonlijke Ontwikkeling Tools, Methodes En Definities

000(!) keer per dag klopt, hoe vet is dat!)! Zorg er wel voor dat je je niet alleen op materiële zaken focust, maar juist op de kleine dingen die we als vanzelfsprekend zien, zoals de mensen om je heen en de vogel die je hoort fluiten. Als je van alle rituelen er echt maar 1 wilt doen, doe dan deze! Tot slot een waarvan ik weet dat mensen vooral redenen zien om het niet te doen.

Dat deze gewoonte ook nog eens bijdraagt aan een gezonder lichaam is mooi meegenomen (en sluit wellicht goed aan bij je gestelde doelen). Je kan dit ook zo laagdrempelig mogelijk maken als je wilt. Doe 5 push ups of doe 30 seconde buikspieroefeningen. Je merkt vanzelf de vooruitgang én je kan een paar minuten nadat je je bed uit bent al trots op jezelf zijn, heb je toch maar weer gedaan! Overigens kan je natuurlijk ook je wekker om 5 uur zetten en gewoon 10 km hardlopen, uur fitnessen, Yoga oefeningen doen etc., zolang het iets is wat je als gewoonte aan je ochtendroutine kan toevoegen, zodat je de rest van de dag energie hebt! Ik heb 5 relatief eenvoudige, maar effectieve gewoontes gedeeld die je eenvoudig kan uitvoeren, vaak binnen enkele minuten.

Wat Is Persoonlijke Ontwikkeling? Therapie

(Afbeelding: HBO) Er zijn mensen die na het horen van de wekker uit bed springen en fluitend en klaarwakker aan hun dag beginnen. Maar sommigen van ons hebben dit talent niet. Voor deze personen zijn de ochtenden zwaar en een ochtendroutine mist. En dat terwijl onze wereld grotendeels is ingericht op ochtendmensen.

Ja, zelfs als je de ochtend haat. Oké, dit is misschien geen gewoonte die je aan je ochtendroutine kunt toevoegen, maar wel eentje die enorm veel invloed heeft op hoe je uit bed komt. Vermoeid uit bed komen en je ogen niet open kunnen houden, is niet normaal - Persoonlijke ontwikkeling. Ochtendroutine. Het wijst er waarschijnlijk op dat je niet op tijd naar bed gaat.

5 X Tips Voor Een Fijne En Frisse Ochtendroutine

Dan kun je bijvoorbeeld alvast je to-do list voor morgen maken, zodat je daar in ieder geval niet over wakker ligt. En je kunt bijvoorbeeld je sportkleding voor morgen klaarleggen, wat ons brengt op de volgende tip. Sporten is waarschijnlijk niet de eerste activiteit die je te binnen schiet voor je ochtendroutine als je ‘s ochtends niet vooruit bent te slepen.

Maar wij namen de proef op de som en zorgen op aanraden van ochtendexpert Lienke de Jong er elke ochtend voor dat onze hartslag omhoog gaat. En verrek, het blijkt écht een goed idee te zijn. Niet alleen zorgt de beweging voor een energie-boost, het zorgt er ook voor – samen met de douche erna – dat je fris en fruitig aan je dag begint.

De Groeimarkt Van De Persoonlijke Ontwikkeling

Nog zoiets wat misschien op het eerste gezicht niet echt aantrekkelijk lijkt: veel licht als je net wakker wordt. Maar licht is een goede manier om op een natuurlijke manier je lichaam en brein te activeren. Vooral zonlicht is een signaal voor je lichaam dat het tijd is om op te staan en om uit je slaapmodus te komen.

Waar je in de zomer nog de gordijnen zo snel mogelijk kunt opentrekken als onderdeel van je ochtendroutine, zal je het in de herfst en winter moeten doen met het zo snel mogelijk aandoen van lampen. Doen de lampen die je nu hebt, niet goed genoeg hun best? Overweeg dan te investeren in daglichtlampen.

Het Geheim Van Succesvolle Ondernemers: Ochtendroutine

Dit is één van de meestvoorkomende fouten: geen vaste tijden hebben waarop je naar bed gaat en opstaat. Ja, denk je misschien, ik ben geen kind meer (Persoonlijke ontwikkeling). Maar toch werkt je lichaam het beste met vaste cyclussen en gewoontes. Je zal zien dat je als je gebruik maakt van vaste tijden, je op een gegeven moment zelf voor de wekker wakker wordt.

Hier moet je overigens wel genoeg slaap voor pakken. Hier lees je hoe je erachter komt met hoeveel slaap je het best functioneert. Waarschijnlijk is nu koffie je redmiddel tijdens de ochtend, maar wat nou als we zeggen dat er iets bestaat dat véél beter werkt dan koffie? Net zoals je eerste bakkie pleur ooit niet te drinken was, zal je ook aan deze gewoonte moeten wennen - Persoonlijke groei.

139 Cursussen En Trainingen Voor Persoonlijke OntwikkelingEn dat niet alleen: koud douchen zorgt ervoor dat je cortisol-levels dalen, waardoor je stress afneemt. Ook zorgt het koud douchen voor minder spierpijn (na die work-out die je als het goed is net hebt gedaan) en geeft het je immuunsysteem een oppepper. En ben je bezig met afvallen? Ook daar kan koud douchen bij helpen (Productiviteit).

More from Customer journey

Navigation

Home

Latest Posts

De Definitie Van De Omgevingsmanager

Published May 27, 22
5 min read

Omgevingsmanager Voor Project

Published May 17, 22
6 min read

Engels - Taalcursussen - Talencentrum

Published May 15, 22
6 min read